Daugiau kelionės nuotraukų

1863 m. sukilimo muziejuje Kėdainiuose

Kėdainiai, Lietuva

Trukmė

1 diena

Kelionės tipas

Kasdienė kelionė

Grupės dydis

10 žmonių

Kalbos

Lietuvių

Programa

Rytą išvyksime Kėdainių raj. link. Pakeliui stabtelsime Pašilių stumbryne, Panevėžio raj., kur akis į akį susidursime su  1000 kg sveriančiais miško galiūnais- stumbrais. Tai unikali galimybė gėrėtis Lietuvoje retais gyvūnais iš arti, stebėti jų elgesį. Atvykę į Kėdainius, apsilankysime 1863m. sukilimo muziejuje.

Muziejuje edukacinės pamokėlės metu sužinosime įdomių dalykų apie Lietuvai labai svarbų istorinį įvykį – 1863m. sukilimą.

1863-1864 m. sukilimas – buvusios Žečpočpolitos (Lenkijos karalystės ir Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės) nacionalinio ir socialinio išsivadavimo sukilimas prieš Rusijos imperijos valdžią.Lietuvoje sukilimas prasidėjo 1863 m. vasario 1 d. Tą pačią dieną Lietuvos provincijos komitetas pasiskelbė įvedąs savo valdžią. Sukilimas Lietuvoje palaikė Lenkijoje jau įsiplieskusią kovą prieš carinę Rusiją. Įsisteigęs Lietuvos Provincijos Valdymo Skyrius leido atsišaukimus, kad žemės nereikės išsipirkti, kad jos gaus trobelininkai ir darbininkai, prisidėję prie sukilimo, kuriam vadovavo karininkai, bajorai ir keli kunigai: Konstantinas Kalinauskas, Zigmantas Sierakauskas, Antanas Mackevičius.

Taip pat aplankysime Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnytėlę, kurioje kunigavo kunigas Antanas Mackevičius (vienas iš 1863 m. sukilimo vadų), kapucinų vienuolis Tėvas Stanislovas, varpinę, arnotų (bažnytinių apdarų) kolekciją, varinių puodų, senovinių raktelių, spalvingų procesijos žibintų, Paberžės dvarą (Šilingų dvarą 1863 m. sukilimo muziejų), senąsias kapinaites su nuostabiais koplytstulpiais ant Nykio upės kranto.

Esant pageidavimui, galima apsilankyti Linų muziejuje bei Krekenavos regioninio parko lankytojų centre.

Į kelionės kainą įskaičiuota

Kelionė patogiu autobusu;

Ekskursinės programos organizavimas;

Visos kelionės metu gido – kelionės vadovo paslaugos.

Į kelionės kainą neįskaičiuota

Bilietai į lankomus objektus –~10 Eur/asm.

Asmeninės išlaidos.

Pastabos

  • Lydintis gidas-kelionės vadovas muziejuose ir kituose mokamuose objektuose programos neveda;
  • Lankomų objektų tvarka ir kaina kelionės metu gali keistis.

Kelionės maršrutas


Šiuo metu numatytų kelionės datų nėra, tačiau galite susisiekti su mumis (8 5) 268 59 66 ir sužinoti, kada planuojama sekanti kelionė.

    Grupinėms kelionėms galima keisti maršrutą bei pasirinkti savo datą.

    Kontaktai

    El. paštas

    info@ft.lt

    Tel. numeris

    (8 5) 268 59 66